

Migdały jasne całe 250g Targroch
Św. Hildegarda tak o migdałach pisała: „Kto ma osłabione płuca i wątrobę, ten niech często je te pestki na czczo lub po ugotowaniu, a dodadzą one płucom sił, orzeźwią wątrobę, nadadzą właściwą barwę krwi i usuną z nich zgniliznę”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto stanowią smaczny dodatek do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.
Migdał jest bezcennym źródłem:
Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: USA.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 2566 kJ/621 kalorii
Tłuszcz 52 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
Węglowodany 7,6 g
- w tym cukry 4,9 g
Błonnik 12,9 g
Białko 24,1 g
Sól 0,04 g