

Makaron orkiszowy jajeczny 400g nitka rosołowa Orvita
Orkisz zajmuje szczególne miejsce w medycynie św. Hildegardy. Jest lekkostrawny, stabilizuje ciśnienie krwi i wzmacnia układ odpornościowy.
Makaron orkiszowy, jasny, jajeczny to makaron wytworzony z mąki orkiszowej jasnej (typ 630), która powstała w wyniku przemiału ziarna prastarej, leczniczej odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn. Makaron jest produktem naturalnym bez dodatków chemicznych jak konserwanty czy barwniki.
Sposób przygotowania:
Gotować makaron ok. 2-3 min. drobne formy, 4-5 min. grube formy.
Składniki: mąka orkiszowa typ 630 z ziarna orkiszu prastarej odmiany Oberkulmer Rotkorn (zawiera gluten), sproszkowane jaja ściółkowe 2jaja/1kg mąki.
Przechowywać w suchym miejscu.
Producent: Orvita.
Wartość energetyczna na 100g produktu:
Wartość odżywcza: 1430 kj/ 337 kcal
Tłuszcz: 2,68 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 58,2 g
w tym cukry: 3,21 g
Białko: 17,8 g
Sód: 0,30 g