

Kawa orkiszowa ziarnista 500g Ogrody Hildegardy
Orkisz zajmuje szczególne miejsce w medycynie św. Hildegardy. Oryginalny orkisz jest prawie niewrażliwy na wpływy środowiska, ponieważ podwójna łuska utrzymuje zanieczyszczenia z dala od ziarna orkiszu. Jest lekkostrawny, stabilizuje ciśnienie krwi i wzmacnia układ odpornościowy. „Orkisz poprawia krew i uszczęśliwia” – mówi św. Hildegarda.
Kawa orkiszowa Bio to palone ziarna orkiszu. Nie zawiera kofeiny, jest łagodna dla żołądka i jelit. Kawa orkiszowa stanowi pyszny codzienny napój, zamiennik tradycyjnej kawy. Swoje cudowne działanie kawa orkiszowa zawdzięcza przede wszystkim niezwykłemu bogactwu witamin i minerałów m.in. witamin z grupy B, odpowiedzialnym za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Napój doskonale pobudzi i poprawi koncentrację.
Sposób użycia: Gotuj przez 10 minut 3 łyżki kawy w 1/2 litra wody. Ziarno kawy może być użyte kilka razy.
Składniki: orkisz niehybrydowany (odmiana Oberkulmer).
Specyficzne kody